راهکارهای توسعه فناوری
راهکارهای توسعه فناوری در صنایع و کشورهای در حال توسعه عبارتنداز:
۱-کپی سازی: عبارتست از استفاده از مدارک و مستندات دانش فنی یا الگوهای فیزیکی آماده و طراحی و ساخت آن با حداقل تغییرات. این کار از طریق دمونتاژ محصول و استخراج نقشه های فنی آن انجام می شود.
۲-مهندسی معکوس: در این روش استفاده از محصولات آماده، مبنای طراحی است در حالی که ممکن است مدارک دانش فنی آن در اختیار نباشد و یا فناوری های آن نیز تغییر داده شود. تفاوت مهندسی معکوس با کپی سازی، توانایی تحلیل و بهینه سازیهای بعدی است. پروژههای مهندسی معکوس دارای فاز طراحی مفهومی نیستند ولی دارای فاز امکان سنجی است و در آن بیشتر به دنبال در دست بودن فناوری های مورد نیاز در ابعاد مختلف ابزار طراحی، ساخت و تست می گردد.
۳-طراحی مستقیم:طراحی و ساخت سیستم هایی که قبلاً فنآوری آن در اختیار نبوده و عمدتاً متکی بر دانش طراحی و خلاقیت سازندگان آن است. از این رویکرد تحت عنوان طراحی خلاقانه نیز یاد می شود.
۴-بهینه سازی: انجام تغییرات یا اضافه کردن قسمت هایی به سیستم هایی که قبلاً فنآوری آن در اختیار بوده و نسبت به ارائه ویرایش جدید اقدام می شود.
۵-جذب فناوری: خرید دانش فنی و همچنین اسناد تکنولوژیک از شرکت های سازنده محصولات. تفاوت عمده انتقال تکنولوژی با خرید دانش فنی آنست که اولی از کارخانجات و خطوط تولیدی خریداری می شود در حالی که خرید دانش فنی از شرکت های طراحی خریداری می شود که مستقیما قابلیت تولید انبوه ندارد. برای رسیدن به طراحیهای سیستمی یا زیر سیستمی قبل از رسیدن به بلوغ ممکن است از این راهکار استفاده می شود.
نظر بدهید
مایل به ملحق شدن به بحث هستید ؟تمایل به کمک